Direktlänk till inlägg 17 augusti 2012

Ridpass nr 2

Av Natalja - 17 augusti 2012 21:58

Eftersom Latin har trasiga framben och kändels sliten efter förra CR-kursen, kom Sara på den briljanta ideén att jag kunde rida ett pass redan på fredagen här hemma, så slapp han dels gå ner till banan och han får gå på större yta = behöver inte svänga hela tiden.
Jag fixade till en ruta i hagen, mockade bort skiten och klippte bort långt "vill-inte-äta-pga-bajs" gräs.
Det blev kanonbra!

Han kändes väldigt fin när jag värmde upp och det roligaste var att han var skummig i munnen redan INNAN Sara hade kommit!! Ha ha, det har ju liksom inte hänt när jag ridit själv.


Jag fick en genomgång av sitsen och den var (tack vare den nya sadeln) 50 gånger bättre!! Jippiiiii!

Sen fick jag lite nya verktyg att jobba med. Kan säga att det börjar bli fullt i mitt lilla blonda huvud.

Å sen provade vi.
Oj va svårt det är men med rätt instruktioner och massor av beröm går det sakta men säkert åt rätt håll.


Roger kom ut och fotade!


Men det var lite för sent på kvällen (för lite ljus för kameran) så han filmade lite av galoppen istället.


Kolla in hur han bara kliver in i halten utan att jag varken bär honom eller att han hamnar på bogarna. Häftigt!!

"Det tar sig" som pyromanen sa!!   
  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se