Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Rådvill!

Av Natalja - 14 januari 2013 21:49

Ja ha, då ska det snöa hela natten och ingen av mina hästar vill bo på logen längre!!

Latin har tillbringat natten i sin nya sjukhage under ett varmt och gosigt vintertäcke med halvhals,

Logen har varit öppen sen tidig eftermiddag så att småpojkarna kan gå in.... Har det gjort det? NÄÄÄÄÄÄ!
Jag håller på att grubbla mig blå när jag funderar på vad som blir bäst.

Det blåser ganska bra i kväll plus snön gör att det inte är så där väldigt mysigt ute.

Jag flyttade därför Latin från sjukhagen till logen.

Där får han i alla fall lä.


De små har hittat tillbaka bakom hönshuset.

Roger har varit snäll och satt upp en lampa så de ser någonting.

Eller ja, de ser nog i vilket fall, det är mer för att VI ska se   


 


Har pratat med Veterinären idag. Han tycker att det låter väldigt lovande att Latin inte haltar och att såret var relativt tort. Lindan ska sitta tills på fredag sen nytt bandage igen.

Risken för infektion är liten nu men däremot kan det bli svallkött.

För att undvika det ska han vara lindad. Jag trodde att sår läker bättre när de får vara "öppna" men veterinären sa att det läker bättre under lindan.

Hoppas bara att det sitter lika bra nu när det är jag som gjort paketet.


Undra om jag ska gå ut och kolla till hästarna innan jag går o lägger mig....

Behövs det verkligen eller har jag gått och blivit en stimmig hönsmamma?


Tänk hur jag var förr, i min ungdom   

Kommer jag våga rida in Walle?

Det var ju inga problem med Latin!


 


Vintern 1997/1998 hemma i småland (Forsheda)

Jag var 21 år och Latin 2,5   

När det sen blir Walles tur så är jag istället 37 år! 
ANNONS
 
Sandra

Sandra

14 januari 2013 22:30

Klart du kommer våga :) om inte så ställer jag upp som testpilot! Jag är ju under 30, efter 30 ska man ju tydligen ha lättare att bryta benen haha :)

http://Www.finpixia.se

Natalja

18 januari 2013 19:56

Ha ha! Du är ju redan bokad som förste-Pilot! : )
Å det stämmer faktiskt att man bryter benen lättare efter... vänta ska du få se ; )

 
Ingen bild

Anna

15 januari 2013 07:47

Läskigt med sårskadan!Skönt att Latin är bättre! Du behöver Lotagen utskrivet (om du inte redan fått det/har det hemma). Det tar du runt kanterna bara lite grand, hjälper mot svallkött och är bakt.dödande Drar ihop sår väldigt bra. Jag har använt det många ggr med god effekt! Lycka till! Ps. Inridningen tror jag du klarar galant;) ds.
www.anna-helena.bloggplatsen.se

Natalja

18 januari 2013 19:57

Tack för tipset! Ska höra med veterinären nästa gång.

 
Maria

Maria

15 januari 2013 16:10

Min förra häst, Corona, hade tyvärr en förmåga att ständigt göra illa sig. Vi fick 7 år tillsammans och, det är hemsk att säga, men jag måste tyvärr erkänna att jag har tappat räkningen på hur många gånger veterinären fick komma ut och sy ihop henne :/

Men om man ska se något gott i allt så fick jag massor med erfarenhet gällande sårskador i olika former.

Om man tittar på dina bilder du lagt ut så ser det ut att kunna bli/va lite svallkött i såret och då är Lotagen, precis som Anna skriver, guld värt! Men det är viktigt att du INTE stryker det på sårkanterna utan endast på själva svallköttet. Lotagen "fräter" bort döda celler och det vill man inte ha på själva kanterna eftersom det är där såret ska läka ihop :)

Ang. inridningen så är jag själv lite orolig över hur det ska gå för mig och Eddie...och om det är som Sandra skriver (att man lättare bryter ben när man är över 30-år) så måste jag nog skynda mig och hoppa upp på honom redan i vår - fyller nämligen 30 i maj ;)

Skämt åsido - det kommer säkert att gå galant både för dig och Walle och mig och Eddie - och om det inte gör det så finns det läkare, gips och människor man kan betala för att få hästen inriden :)

http://zirrit.blogg.se

Natalja

18 januari 2013 20:01

Ingen trevlig erfarenhet men ack så nyttig. Tack för infon!

Å du är ju riktigt klurig!
Det hade varit kul att rida in själv men man måste väl inse sina begränsningar och i så fall ta hjälp.
Vänta ska du få se hur feg man blir efter man blivit mamma dessutom ; )
Synd att du bor i andra änden av Sverige, annars hade vi kunnat hjälpa varandra med inridningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Av Natalja - 29 december 2017 22:34


    När Walle var ung, jag menar yngre så fick han ibland smeknamnet Waldemar.  Det var när han tjurade ihop och trilskades onödigt mycket.  Tex när det tog 1timme att lasta eller 45 minuter att gå över en asfaltskant.  Nu är det vääääldig...

Av Natalja - 26 december 2017 22:16


    För många år sedan, när jag hade Latin installad i Lyckeby, tränade jag för en mycket trevlig och positiv dressyrtränare från Skåne. Nu ca 15 år senare har hon flyttat till Karlskrona och med sig hade hon ett ettårigt fuxsto.  Denna väls...

Av Natalja - 25 december 2017 21:25


        Å vips var det julafton och snart är julen över. Tiden går fort hela året men runt jul går den dubbelt så snabbt!   Dan före Dan fick jag med mig min arbetskompis Katarina på en ridtur.  Hon tänkte ta med sig sin arab Junior me...

Av Natalja - 21 december 2017 22:02


  (Bilden är tagen i mars -17)   ...eller klumpeduns!   Tänkte fortsätta tisdagens arbete på ridbanan men ikväll började jag med Walle.  Hämtade honom i hagen och såg direkt att han hade olika tjocka framben. På insidan strax över knäe...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se