Direktlänk till inlägg 23 januari 2013

Belladonna

Av Natalja - 23 januari 2013 21:23

Efter mitt flitiga googlande kom jag fram till att många använt Aloe Vera spray på stora sår med svallkött med gott resultat. Letade runt i hela stan utan att hitta något, sen ringde jag Granngården för att höra om de kanske kunde ha något liknande i sitt sortiment. Fullträff! Köpte både ett spray och en gel (och en godisvästa + stängseltestare)


 


Nu har hästarna redan kommit in i gamla vanor så alla tre stod och väntade på mig för att få kraftfoder.

Passade på att syna Latins ben när han stod uppbunden.

Det är svullet nu när det inte är lindat. Det har runnit ut en del och det där vaniljsås-liknande fortsätter att komma fram. Täckte alla klabbiga delar med sprayet. Han reagerade inte så det är inget som svider och gör ont i alla fall.


  Klicka på bilden för att förstora


Vill inte tvätta rent det än, tänkte spraya det i morgon också sen ringer jag väl veterinären på fredag igen.


När mina hade fått mat och vatten, körde jag den dryga milen bort till grannbyn.

Svängde in på en välbekant väg och stannade utanför det lilla stallet i Hallarum.

Där väntade Bella med matte Malin.


Det var väl ca -6 grader så det var lite nypigt i kinderna.

Bella var på hugget och det tog inte lång tid innan jag fått upp värmen.

Det känns som det var en evighet sen jag red henne sist men hon var lika fin och trevlig att rida som sist.

Visst testade hon mig lite och fjantade lite, men när man inte gör någon stor grej av det så släpper hon det och vi kunde rida vidare.

Galoppen var lite öppen och kanske lite överilad men hon gick med på att gå i förvänd galopp i båda varven.

Avslutade sen ridpasset med ett par ökningar. Då skiner den gamle damen upp!! Travökningar är verkligen hennes paradnummer     


När jag kom hem gick jag förbi hästarna innan jag gick in i stugvärmen.

Walle lille plutt låg så skönt och sov på logen medans de andra stod vid granen och slappade.

SÅ skönt att de har börjat använda logen igen... eller i alla fall en av dom!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 12 dec 21:46


   Snön som kom i söndags har idag regnat bort.  Ja det mesta har regnat bort.... allt är SÅ blött! Hästarna kan för tillfället inte gå i skogshagen för det är tokmycket ekollon där.  Jag har krattat och plockat mängder men det är fortfarande...

Av Natalja - Måndag 11 dec 21:30


    Eftersom vi bor i södra sverige så liknar våra vintrar mest en lååååång höst.  I söndags när jag vaknade var marken vit av snö. Inte allt mycket men fullt tillräckligt för att täcka marken och göra klampar i hästarnas hovar. I alla fall de...

Av Natalja - Lördag 9 dec 20:59


Igår blev jag ett år äldre.  Även om det inte är så mycket att fira så blir man ändå väldigt glad av uppvaktningen.    Jag hann med en kortare runda på Frami innan mörkret kom. Han var väldigt ivrig och hade svårt med tölten. Även vänster galop...

Av Natalja - Torsdag 7 dec 22:00


   Det är december och ute blåser det.  Regnet piskar mot rutan och jag har precis varit ute hos hästarna.  Jag hade inte ens tänkt rida, en ganska befriande tanke.  Walle fick massage och Frami lite förtroende övningar.  Jojje borstade jag...

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se