Direktlänk till inlägg 23 januari 2013

Belladonna

Av Natalja - 23 januari 2013 21:23

Efter mitt flitiga googlande kom jag fram till att många använt Aloe Vera spray på stora sår med svallkött med gott resultat. Letade runt i hela stan utan att hitta något, sen ringde jag Granngården för att höra om de kanske kunde ha något liknande i sitt sortiment. Fullträff! Köpte både ett spray och en gel (och en godisvästa + stängseltestare)


 


Nu har hästarna redan kommit in i gamla vanor så alla tre stod och väntade på mig för att få kraftfoder.

Passade på att syna Latins ben när han stod uppbunden.

Det är svullet nu när det inte är lindat. Det har runnit ut en del och det där vaniljsås-liknande fortsätter att komma fram. Täckte alla klabbiga delar med sprayet. Han reagerade inte så det är inget som svider och gör ont i alla fall.


  Klicka på bilden för att förstora


Vill inte tvätta rent det än, tänkte spraya det i morgon också sen ringer jag väl veterinären på fredag igen.


När mina hade fått mat och vatten, körde jag den dryga milen bort till grannbyn.

Svängde in på en välbekant väg och stannade utanför det lilla stallet i Hallarum.

Där väntade Bella med matte Malin.


Det var väl ca -6 grader så det var lite nypigt i kinderna.

Bella var på hugget och det tog inte lång tid innan jag fått upp värmen.

Det känns som det var en evighet sen jag red henne sist men hon var lika fin och trevlig att rida som sist.

Visst testade hon mig lite och fjantade lite, men när man inte gör någon stor grej av det så släpper hon det och vi kunde rida vidare.

Galoppen var lite öppen och kanske lite överilad men hon gick med på att gå i förvänd galopp i båda varven.

Avslutade sen ridpasset med ett par ökningar. Då skiner den gamle damen upp!! Travökningar är verkligen hennes paradnummer     


När jag kom hem gick jag förbi hästarna innan jag gick in i stugvärmen.

Walle lille plutt låg så skönt och sov på logen medans de andra stod vid granen och slappade.

SÅ skönt att de har börjat använda logen igen... eller i alla fall en av dom!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se