Direktlänk till inlägg 24 januari 2013

1 kurs, 3 kusar

Av Natalja - 24 januari 2013 21:26

Nu är det snart bara timmar kvar tills årets första träning går av stapeln.

Han som egentligen skulle ha varit med står ut i hagen med ett svullet ben med ett fult sår.

Kursen består av 3 ridpass och ett teoripass.

Som alla vet så befinner vi oss mitt i kallaste vintern.

Har man hästen i ett stall utan ridhus kan det vintertid vara svårt att hålla igång hästen.

Bella är ganska sparsamt riden plus att hennes matte jobbar i helgen.

Jag kände för Bellas skull att det hade varit lagomt med ett ridpass.

Även om det inte är någon hård träning så är det ändå resan och spänningen i ett nytt ridhus som tar på en gammal dam som i år blir 20 år.

Efter lite planeringe blev upplägget så här:


på Lördag kl 10:45 - 11:15 rider jag Hagens Solitär


(den vita hästen på kortet)


 


Bild från KLRKs julshow 2010. Ja och sen dess har jag inte ridit Sollie så det blir verkligen spännnade!


kl 18:00 - 18:30 rider jag Bella. Då har hennes matte hunnit sluta jobbet och kan följa med   


 


Bild från mars 2012


Å till sist, söndag kl 12:00 - 12:45 rider jag Prince Nugget


 


Bild på Maria och Prince från Maj 2012Jag är SÅ glad att jag känner så snälla och hjälpsamma hästmänniskor som så gärna lånar ut sina ögonstenar till mig   Det ska bli så kul att äntligen få träna igen, jag ser verkligen fram emot detta! Att det blir på tre olika hästar gör det hela ÄNNU mer spännande!

Det är ju jag som ska lära mig rida Centrerad ridning och då ska det ju funka på vilken häst som helst   


Just nu är det vääääääldigt kallt ute. -10 grader så hästarna fick extra mycket mat ikväll så de håller värmen.

De fick även kraftfoder och då passade jag på att syna Latins sår. Det ser inte kul ut men ändå bättre än igår.

Benet är jättesvullet men han verkar inte ha ont i alla fall! Jag ville inte tvätta det eftersom det är så kallt. Det har runnit ut lite sårvätska och kladdat ner hans vita strump, fick bort en del med hjälp av magic "pigg-borsten"
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 12 dec 21:46


   Snön som kom i söndags har idag regnat bort.  Ja det mesta har regnat bort.... allt är SÅ blött! Hästarna kan för tillfället inte gå i skogshagen för det är tokmycket ekollon där.  Jag har krattat och plockat mängder men det är fortfarande...

Av Natalja - Måndag 11 dec 21:30


    Eftersom vi bor i södra sverige så liknar våra vintrar mest en lååååång höst.  I söndags när jag vaknade var marken vit av snö. Inte allt mycket men fullt tillräckligt för att täcka marken och göra klampar i hästarnas hovar. I alla fall de...

Av Natalja - Lördag 9 dec 20:59


Igår blev jag ett år äldre.  Även om det inte är så mycket att fira så blir man ändå väldigt glad av uppvaktningen.    Jag hann med en kortare runda på Frami innan mörkret kom. Han var väldigt ivrig och hade svårt med tölten. Även vänster galop...

Av Natalja - Torsdag 7 dec 22:00


   Det är december och ute blåser det.  Regnet piskar mot rutan och jag har precis varit ute hos hästarna.  Jag hade inte ens tänkt rida, en ganska befriande tanke.  Walle fick massage och Frami lite förtroende övningar.  Jojje borstade jag...

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se