Direktlänk till inlägg 24 januari 2013

1 kurs, 3 kusar

Av Natalja - 24 januari 2013 21:26

Nu är det snart bara timmar kvar tills årets första träning går av stapeln.

Han som egentligen skulle ha varit med står ut i hagen med ett svullet ben med ett fult sår.

Kursen består av 3 ridpass och ett teoripass.

Som alla vet så befinner vi oss mitt i kallaste vintern.

Har man hästen i ett stall utan ridhus kan det vintertid vara svårt att hålla igång hästen.

Bella är ganska sparsamt riden plus att hennes matte jobbar i helgen.

Jag kände för Bellas skull att det hade varit lagomt med ett ridpass.

Även om det inte är någon hård träning så är det ändå resan och spänningen i ett nytt ridhus som tar på en gammal dam som i år blir 20 år.

Efter lite planeringe blev upplägget så här:


på Lördag kl 10:45 - 11:15 rider jag Hagens Solitär


(den vita hästen på kortet)


 


Bild från KLRKs julshow 2010. Ja och sen dess har jag inte ridit Sollie så det blir verkligen spännnade!


kl 18:00 - 18:30 rider jag Bella. Då har hennes matte hunnit sluta jobbet och kan följa med   


 


Bild från mars 2012


Å till sist, söndag kl 12:00 - 12:45 rider jag Prince Nugget


 


Bild på Maria och Prince från Maj 2012Jag är SÅ glad att jag känner så snälla och hjälpsamma hästmänniskor som så gärna lånar ut sina ögonstenar till mig   Det ska bli så kul att äntligen få träna igen, jag ser verkligen fram emot detta! Att det blir på tre olika hästar gör det hela ÄNNU mer spännande!

Det är ju jag som ska lära mig rida Centrerad ridning och då ska det ju funka på vilken häst som helst   


Just nu är det vääääääldigt kallt ute. -10 grader så hästarna fick extra mycket mat ikväll så de håller värmen.

De fick även kraftfoder och då passade jag på att syna Latins sår. Det ser inte kul ut men ändå bättre än igår.

Benet är jättesvullet men han verkar inte ha ont i alla fall! Jag ville inte tvätta det eftersom det är så kallt. Det har runnit ut lite sårvätska och kladdat ner hans vita strump, fick bort en del med hjälp av magic "pigg-borsten"
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Av Natalja - 29 december 2017 22:34


    När Walle var ung, jag menar yngre så fick han ibland smeknamnet Waldemar.  Det var när han tjurade ihop och trilskades onödigt mycket.  Tex när det tog 1timme att lasta eller 45 minuter att gå över en asfaltskant.  Nu är det vääääldig...

Av Natalja - 26 december 2017 22:16


    För många år sedan, när jag hade Latin installad i Lyckeby, tränade jag för en mycket trevlig och positiv dressyrtränare från Skåne. Nu ca 15 år senare har hon flyttat till Karlskrona och med sig hade hon ett ettårigt fuxsto.  Denna väls...

Av Natalja - 25 december 2017 21:25


        Å vips var det julafton och snart är julen över. Tiden går fort hela året men runt jul går den dubbelt så snabbt!   Dan före Dan fick jag med mig min arbetskompis Katarina på en ridtur.  Hon tänkte ta med sig sin arab Junior me...

Av Natalja - 21 december 2017 22:02


  (Bilden är tagen i mars -17)   ...eller klumpeduns!   Tänkte fortsätta tisdagens arbete på ridbanan men ikväll började jag med Walle.  Hämtade honom i hagen och såg direkt att han hade olika tjocka framben. På insidan strax över knäe...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se