Direktlänk till inlägg 29 januari 2013

Matvrak

Av Natalja - 29 januari 2013 21:43

Det blir en del höpackning när man ska utfodra tre mammutar!


 


Det märks på Latins stora buk att han ätit mycket och rört på sig lite   

Men man får bli lite mullig på äldre dar... se bara på hans matte, ha ha!


Idag är det 3 veckor sen han skadade sig.

Han har gått 2 veckor med bandage och en vecka utan.

Benet är inte så svullet längre men det är en hel del svallkött.

Sen jag tog av bandaget har jag inte tvättar rent det.

Dels för att veterinären sa att jag inte skulle göra det och dels för att det har varit - 10 grader och mer.

Idag är det +3 grader och jag tyckte det var dags att ta en ordentlig titt på benet.

Hämtade ut Latin och placerade honom så jag kunde spola benet med vattenslangen.

Eftersom vi håller till utomhus med endast himlen som tak använde jag mig av pannlampan för att se något.

Det måste sett roligt ut när jag jagade runt med slangen i mörkret.


Sen fick han hänga med ner till logen för lite kvällssnacks.

De små fick också smaka.

Istället för att spraya såret så kletade jag på gelen istället.


Tänkte maila bilderna till veternären ikväll och sen ringa honom i morgon för att höra vad han tycker.

Vill som vanligt VARNA KÄNSLIGA TITTARE för obehagliga bilder.

För er som inte är känsliga kan man klicka på bilderna så de blir större.


         


Innan tvätten kom det ingen vätska, men det lossnade ganska mycket "skorpa" från såret så det är väl därför det började blöda lite.

Förutom svallköttet så ser i alla fall sårkanterna väldigt bra ut.

Det har säkert läkt som det ska med tanke på att det var väldigt djupt från början.

Han får nog ett maffigt ärr på benet men så länge han inte har ont gör det inget om han får ett skönhetsfel.

Tror visserligen vi kan få bukt på svallköttet nu när sårkanterna ser så fina ut. 
ANNONS
 
Maria

Maria

31 januari 2013 13:13

Jag håller med om att sårkanterna ser väldigt fina ut men jag tycker att de var väl mycket svallkött... :/

Jag skulle nog be veterinären om Lotagen iaf - efter några dagars behandling kommer svallköttet att ha försvunnit och såret kan lättare ta ihop.

De är rätt intressant att höra hur veterinärer nere hos dig i söder tänker om man jämför med våra veterinärer här uppe i norr :)

Jag tänkte dels på att din veterinär inte var speciellt sugen på att skriva ut Lotagen direkt (själv har jag i princip fått en flaska i handen de gånger min häst fått en ful sårskada) och dels på hur olika dom tänkte kring penicilin och kastrering. Eddie fick ju en fem dagars ur direkt och Valle fick klara sig utan till en början... Håll med om att det är intressant :)

http://zirrit.blogg.se

Natalja

31 januari 2013 21:59

Ja visst är det märkligt att de tänker så olika veterinärerna! Trodde liksom de hade gått i "samma" skola.
Veterinären vill fortfarande inte att jag ska börja med Lotagen.
Han vill att det ska läka mer först. Av erfarenhet sa han att det brukar lösa sig ändå... vi får väl vänta och se helt enkelt. Annars får jag väl tjata till mig en flaska frätande vätska.

 
Maria

Maria

1 februari 2013 08:58

Jag håller tummarna för att benet ska läka snabbt :)

http://zirrit.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se