Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Bästa hjälpmedlet

Av Natalja - 31 januari 2013 21:40

Om jag får välja EN pryl som jag inte kan vara utan just nu så är det pannlampan!

Det är just nu mitt tredje öga och är med mig i vått och tort.
I alla fall efter mörkrets inbrott när jag är ute hos hästarna eller rastar hundar.

Jag minns det första pannlampan som pappa köpte till mig. Det är väl ca 100 år sen.

Den var gjord för orienterare och hade ett stort tungt batteripack som man fick ha i fickan. Jätteklumpig!

Tacka vet jag dagens små effektiva pannlampor!


 


Bild från 2008. Latin i pannlampans sken.


Jag har alltid varit en ur och skur ryttare som ridit året om oavsett ljus eller mörker.

Nu har jag även upptäckt fördelarna när man sköter marktjänsten.


Vår lilla gård är ju ganska omodern än så länge och kanske inte den optimala hästgården.... än!
Så småningom kommer den bli mer och mer anpassad för att göra hästeriet enklare.

Men ombygnationer och förändringar kostar pengar och tar tid,

därför tar vi en sak i taget och då kan det ta sin lilla tid   


Pratade med veterinären igår. Han fick bilderna på mail och tyckte att benet såg JÄTTEBRA ut!!

Han ville inte att jag skulle börja med Lotagen än. Han vill inte skära i det heller utan tyckte att jag ska avvakta 2 veckor till. Alternativt kan jag linda svallköttet med ett tryckförband för att hålla tillbaka svallköttet.

Han resonerar så att ju mer man "stör" läkningen, ju mer svallkött bildas det.

Aloevera-sprayet trodde han inte på, han hade inte sett någon bevisad effekt men han höll med om att det åtminstone inte skadar att prova.

Så jag har tvättat benet med vatten ikväll igen för det har bildats en mörk skorpa över svallköttet. Vet inte om det brukar bli så eller om det är Aloevera gelen.

Jag vill nog helst inte linda in det igen, för det kommer fortfarande vätska ur det och det blir så otäckt när det stängs in. Plus att jag tycker att en linda av något borde reta såret... Eller?
Får lita på att veterinären kan det här, han har säkert sett betydligt fler och värre sår än detta.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 12 dec 21:46


   Snön som kom i söndags har idag regnat bort.  Ja det mesta har regnat bort.... allt är SÅ blött! Hästarna kan för tillfället inte gå i skogshagen för det är tokmycket ekollon där.  Jag har krattat och plockat mängder men det är fortfarande...

Av Natalja - Måndag 11 dec 21:30


    Eftersom vi bor i södra sverige så liknar våra vintrar mest en lååååång höst.  I söndags när jag vaknade var marken vit av snö. Inte allt mycket men fullt tillräckligt för att täcka marken och göra klampar i hästarnas hovar. I alla fall de...

Av Natalja - Lördag 9 dec 20:59


Igår blev jag ett år äldre.  Även om det inte är så mycket att fira så blir man ändå väldigt glad av uppvaktningen.    Jag hann med en kortare runda på Frami innan mörkret kom. Han var väldigt ivrig och hade svårt med tölten. Även vänster galop...

Av Natalja - Torsdag 7 dec 22:00


   Det är december och ute blåser det.  Regnet piskar mot rutan och jag har precis varit ute hos hästarna.  Jag hade inte ens tänkt rida, en ganska befriande tanke.  Walle fick massage och Frami lite förtroende övningar.  Jojje borstade jag...

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se