Direktlänk till inlägg 16 april 2013

Två små

Av Natalja - 16 april 2013 21:07

Vi har haft ett underbart härligt vårväder här i Blekinge i eftermiddag.

Lillpojken börjar bli stor nu och använder oftast sina ben när vi är ute istället för att sitta still i vagnen.

Det innebär ju att han vill hänga med in till hästarna när det är utfodring.

Oavsett om han går brevid mig eller om jag bär honom så är hästarna sååååå försiktiga runt Theo.

Även om Walle är sjukt nyfiken på den lille så är han så mjuk och fin när han luktar på hans mössa eller händer.

Jojje gillar honom lite extra mycket också, förmodligen känner han lite samhörighet eftersom båda är så små i jämförelse med övriga. Theo har väl alltid gillat Jojje också men inte visat speciellt mycket intresse innan.

Nu blir han överlycklig när han ser den svarta lilla ponnyn.


Han vill gärna gosa och det tackar inte Jojje nej till!!
Tänk att detta var ponnyn som för två år sen bet allt och alla...


 


Efter dagens middag tog jag en svängom med den gamle.
Det tog en stund att få honom ren nog att lägga en sadel på honom men jag hann ändå ut innan det blev mörkt!
Lyxigt!! Vi tog den lilla rundan förbi Ulrika o hennes hästar.
Latin traskade på bra i skritt. Jag red på hacket och lät honom mest gå på långa tyglar.
Testade att trava ett par steg men han var på tok för stel och det kändes inte alls bra.
Så vi fortsatte att skritta en bra stund och testade sen att trava lite till.

Han nickar och känns oren.... Frågan är om han är stel, öm i fötterna eller överansträngd.
Jag tror att det är en härlig kombination av allt!! Hagen är ganska geggig och det är förmodligen tungt för honom att gå i det. Samtidit tror jag att det är bra träning för övriga kroppen.
Det är ju det svåra med ett sånt problem som Latin har.
Han får inte överanstränga sig men samtidigt inte bli stillastående.

Vi får väl fortsätta att skritta tills han känns ok....! Han fick i alla fall ett väldigt luftigt och fint steg förbi Ulrikas hästar, då hade han inte ont någonstanns i alla fall   

Om jag ska ta en liten summering av helgens Pay & Ride så finns det ett ord som beskriver ritterna = Energiskt!
Hon var pigg, het och spänd men samtidigt arbetsvillig, mjuk och positiv.
ALLT var läskigt och farligt på framridningen. Marken hade märkliga märken och eftersom de hade krattat alla kanterna så såg hon läbbiga sträck från krattan. Sen blåste det en hel del också och det gjorde ju inte saken bättre.

LB:1 gick väl inte så bra.... Hon hade ingen travtakt alls, det var någon trippande gångart utan någon takt alls.
I galoppen hetsade hon så jag trodde vi skulle hamna borta på OKQ8 macken!!
Mellan programmen så skrittade jag bara och gjorde ett par övergångar till trav.
Stannade och andades med magen. Det hjälpte och när vi red in för att påbörja LAn så kändes hon riktigt fin.

Här kommer en liten FILM

Visst var galoppen lite onöndigt vild och ryggningen katastrofal men vi fick 7or på båda skänkelvikningarna!!!  
Det blir att jobba vidare mot fler LA starter, jag tror precis som min tränare att det är bättre att rida ett program där det händer lite mer än i LB.
Tänkte självklart då rida LA nästa tävling men det visade sig att det inte fanns någon LA där   
Får istället välja mellan LC:1, LB:1 och LB:2

Det tål att tänkas på...
Förresten, ni kanske är nyfikta på hur mycket procent vi fick?
I LB skrapade vi ihop hela 48 %, ha ha! Å egentligen var det väldigt snäll dömt!
Sen i LAn fick vi hela 56 %, helt klart godkännt som debut!

Den som är uppmärksam kanske såg att jag red i min egna sadel. Jag tror att den känsliga Bella kände av det men samtidigt sitter jag så mycket bättre i den så det borde överväga! Jag får ju liksom inte riktigt plats i en 17 tum...   


 
ANNONS
 
Sara

Sara

17 april 2013 07:48

Ååh, så fint med Jojje och Theo! :D

http://helgur.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se