Direktlänk till inlägg 6 augusti 2013

In my dreams

Av Natalja - 6 augusti 2013 22:01

Har nog aldrig varit en bättre ryttare än vad jag är nu   

Gör inga fel, har all tålamod i världen och kan dessutom allt!!
Svikten och kordinationen är enastående, för att inte nämna bålstabiliteten och de stabila mjuka händerna.

Å då har jag inte ens suttit på en häst på över en månad!!!
Det kanske är så man ska göra, tänka sig in i ridningen så mycket att det till slut blir verklighet.
Jag kommer ihåg tidigare riduppehåll, jag har haft förväntningar upp över grantopparna men när jag väl sitter där i sadeln är jag tillbaka på ruta ett igen.


När jag hade ramlat av den vackra Friesern Berent.....


 

(våren 2009)


...och bröt benet, fick jag hålla mig på marken ofrivilligt i ca 2 månader.
Latin fick då vila och jag trodde helt ärligt att han skulle vara som en smörklick att rida sen.

Att han skulle vara mjuk i munnen för att jag inte varit där och stökat.

Men nu blev det ju inte så...


 


Han var ju värre än värst!! Stel som en pinne och jag hade knappt någon balans!
Det tog lång tid innan vi fått ordning på alla kroppsdelar.


Det andra riduppehållet jag hade var för två år sen när jag hade lilla Theo i magen.

Visst red jag mycket längre in i graviditeten än vad jag gjort denna gången....


 

 


Jag red ända till vecka 32 å nu är jag alltså i vecka 28 och har redan "slutat" rida.
Sen satt jag upp igen i januari, tre månader efter förlossningen.


 


Han var faktiskt mjukare och finare efter detta längre uppehåll än den där gången med benbrottet.
Och jag hade faktiskt bättre koll på mig och min sits, men det var långt ifrån den perfekta ridning som jag byggt upp i mitt huvud.


Hur ska det bli denna gången?
Avslutade med detta...


  


Kommer Latin vara så pass bra i sin kropp att jag kan börja rida honom igen?
Han rör sig bra i skritt men traven.... är inte bra!
Sen ska Walle ridas in å gissa om förhoppningarna på honom är stora!!!
De är kanske till och med för höga för mig att hantera.
Den som lever får se, helt enkelt!
Även om jag skulle försöka låta bli att tänka ridning tills det är dags igen, så går det inte...

Jag fortsätter att vara den där perfekta ryttaren i mitt huvud tills det är dags att bevisa motsatsen    
ANNONS
 
Maria

Maria

19 augusti 2013 10:12

Haha :) jag känner igen mig så väl i det du skriver!! Jag är också "den perfekta ryttaren" just nu. Tyvärr har det inte blivit någon ridning alls för mig i sommar. Jag klämde ner mig i mina (största) ridbyxor, drog på mig stövlarna och var på väg upp på Bella i början av juli men då hade hon tyvärr lyckats skrapat upp ett sår på ena bakbenet och sedan dess har jag hållit på med andra saker - typ lilla bebisen ;)

Planerar att ta hem henne till Gottar nu i månadsskiftet och då jäklar är det dags att ta tag i ridningen igen :) Det är då jag kommer att sitta upp och göra avancerade dressyrkonster på min häst som bara fjädrar fram i luftig trav ;) Det är tur att man kan drömma!

http://zirrit.blogg.se

Natalja

22 augusti 2013 22:14

Ha ha, jag som trodde jag var ensam om att ha såna tokiga tankar!!

Tror snart ni flyger fram ett härligt dressyrpass, du och Bella! Man kommer ju snabbare tillbaka än vad man kan tro.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se