Direktlänk till inlägg 13 september 2013

Börja om från början

Av Natalja - 13 september 2013 22:23

Att det är svårt att rida visste jag redan.

Men att det skulle vara så svårt att leda en häst korrekt, det hade jag inte ens vågat drömma om.


Hästarna gick i gräshagen, allihopa och innan vi satte igång med dagen och helgens första pass så förklarade Sara grunderna.


 


Walle stod ju så klart och tjuvlysnade.

Sen gick vi in i hagen.

Å precis som vanligt kom de två översociala yngre typerna.


     


När jag väl började förstå det där med vart och hur jag skulle röra mig och röra hästen, var det dags att leda Walle. Slak lina och tydlighet i mina rörelser. Gissa om jag var koncentrerad?


 


Vända hit och vända dit.


 


1 Inte låta honom komma för nära.


 


Måste träna på att placera mig i "ridläge", inte greja en massa med huvudet.


 


Han var oerhört lättlärd, jag var lite mer åt det tröga hållet.
För att träna in rörelsen fick jag leda Sara istället för Walle.


 


Perfekt att träna med en "häst" som man kan diskutera och ventilera saker och ting med   


   


I morgon börjar vi med Jojje....   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Av Natalja - Måndag 15 maj 20:06


  Ja, som ni kanske förstår vid det här laget så har det varit en tuff period igen, då blir det lite tyst här.  Egentligen borde jag skriva mer då, men jag har inte hittat den inspirationen än.  Jag har massor att berätta, för som väl är så är...

Av Natalja - Söndag 23 april 22:03


      När jag gick ut till hästarna i onsdag fick jag plötsligt en känsla, en idé.  Jag fångade den högste och den minste sen gick vi mot ridbanan.  Mellanhästen hängde snällt med. fast han har kommit på att om han stannar och äter och sen g...

Av Natalja - Måndag 17 april 21:09


          Jag vabbade i torsdags och därför blev min påskhelg extra lång.  Det är ju inte som att vara ledig direkt med en rastlös vild unge och en utmattad med feber.  Att vi dessutom fick snö både i lördags och idag gjorde inte helgen lä...

Av Natalja - Lördag 15 april 14:13


    Medan jag var i Skåne förra helgen så hade Roger en träff med koBonden.  Vi fick ju redan i höstas beskedet att det inte skulle gå några kor på Lycke i år.  Å med de premisserna har jag låtit hästarna gå på gräshagen hela vintern.  Gissa ...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se