Direktlänk till inlägg 13 september 2013

Börja om från början

Av Natalja - 13 september 2013 22:23

Att det är svårt att rida visste jag redan.

Men att det skulle vara så svårt att leda en häst korrekt, det hade jag inte ens vågat drömma om.


Hästarna gick i gräshagen, allihopa och innan vi satte igång med dagen och helgens första pass så förklarade Sara grunderna.


 


Walle stod ju så klart och tjuvlysnade.

Sen gick vi in i hagen.

Å precis som vanligt kom de två översociala yngre typerna.


     


När jag väl började förstå det där med vart och hur jag skulle röra mig och röra hästen, var det dags att leda Walle. Slak lina och tydlighet i mina rörelser. Gissa om jag var koncentrerad?


 


Vända hit och vända dit.


 


1 Inte låta honom komma för nära.


 


Måste träna på att placera mig i "ridläge", inte greja en massa med huvudet.


 


Han var oerhört lättlärd, jag var lite mer åt det tröga hållet.
För att träna in rörelsen fick jag leda Sara istället för Walle.


 


Perfekt att träna med en "häst" som man kan diskutera och ventilera saker och ting med   


   


I morgon börjar vi med Jojje....   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Av Natalja - 29 december 2017 22:34


    När Walle var ung, jag menar yngre så fick han ibland smeknamnet Waldemar.  Det var när han tjurade ihop och trilskades onödigt mycket.  Tex när det tog 1timme att lasta eller 45 minuter att gå över en asfaltskant.  Nu är det vääääldig...

Av Natalja - 26 december 2017 22:16


    För många år sedan, när jag hade Latin installad i Lyckeby, tränade jag för en mycket trevlig och positiv dressyrtränare från Skåne. Nu ca 15 år senare har hon flyttat till Karlskrona och med sig hade hon ett ettårigt fuxsto.  Denna väls...

Av Natalja - 25 december 2017 21:25


        Å vips var det julafton och snart är julen över. Tiden går fort hela året men runt jul går den dubbelt så snabbt!   Dan före Dan fick jag med mig min arbetskompis Katarina på en ridtur.  Hon tänkte ta med sig sin arab Junior me...

Av Natalja - 21 december 2017 22:02


  (Bilden är tagen i mars -17)   ...eller klumpeduns!   Tänkte fortsätta tisdagens arbete på ridbanan men ikväll började jag med Walle.  Hämtade honom i hagen och såg direkt att han hade olika tjocka framben. På insidan strax över knäe...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se