Direktlänk till inlägg 13 september 2013

Börja om från början

Av Natalja - 13 september 2013 22:23

Att det är svårt att rida visste jag redan.

Men att det skulle vara så svårt att leda en häst korrekt, det hade jag inte ens vågat drömma om.


Hästarna gick i gräshagen, allihopa och innan vi satte igång med dagen och helgens första pass så förklarade Sara grunderna.


 


Walle stod ju så klart och tjuvlysnade.

Sen gick vi in i hagen.

Å precis som vanligt kom de två översociala yngre typerna.


     


När jag väl började förstå det där med vart och hur jag skulle röra mig och röra hästen, var det dags att leda Walle. Slak lina och tydlighet i mina rörelser. Gissa om jag var koncentrerad?


 


Vända hit och vända dit.


 


1 Inte låta honom komma för nära.


 


Måste träna på att placera mig i "ridläge", inte greja en massa med huvudet.


 


Han var oerhört lättlärd, jag var lite mer åt det tröga hållet.
För att träna in rörelsen fick jag leda Sara istället för Walle.


 


Perfekt att träna med en "häst" som man kan diskutera och ventilera saker och ting med   


   


I morgon börjar vi med Jojje....   


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se