Direktlänk till inlägg 12 oktober 2013

Kor och kurs

Av Natalja - 12 oktober 2013 20:40

 Ja då var det CR kurs igen och självklart kunde jag inte hålla mig borta   

Tog med Lille Theo igår men han var mer intresserad av hönsen och kaninerna.

Hittade till slut en trehjuling som han gillade så jag kunde slänga ett öga på hästarna.

När vi sen körde hemåt möttes vi av en spännande överraskning.Inte var dag man har fem kor i trädgården.
Hästarna tyckte det var superkul men jag var inte lika road när jag insåg att de andra korna hade åkt hem = ingen el i staketet. Ville inte ha en mindra flock kor som går igenom staketet in till hästarna eller tvärtom!

Roger smet ut och kopplade ihop vinter och sommarhage så det blev lite kräm i staketet i alla fall.

Innan vi hittade rätt ägare till djuren hann de med att äta upp jordgubbsplantorna och alla äpplen som låg på marken.


Ägaren dök sen upp innan det var helt mörkt så jag kunde gå ner med hästarna till vinterhagen och öppna så korna kunde gå in i hästhagen.

Eftersom ägaren inte hade någon möjlighet att ta hem korna förrän på söndag så lotsades de in i den stora kohagen och ett kraftigare aggregat lånades hit för att hålla dem innanför staketet.


I morse när vi klev upp stod alla kossorna vid grinden och muuuade.


 
De längtade nog hem   

Roger o Theo körde iväg på "laga-bil" uppdrag och jag gjorde en insats för att få huset någolunda rent.

Sen dammade jag av den gamle cykeln igen och begav mig ner till ridbanan.

Åååååååååååååååååååååå, så ridsugen jag blev!!!
Så intressant och roligt att se de andra och prata bort en stund.

Den enda som fastnade i kameran var jobbarkompisen Nina och henns Junior.

Vad då koncentrerad ryttare   


       


När de andra hade teori gav jag mig på den motiga hemvägen som består av 99 % uppförsbacke.

Passade på att tvätta en maskin till och göra iordning hos hästarna.

De fick gå upp en sväng i gräshagen å genast kom de sällskapssjuka kossorna fram.


   


Hi hi, undra om Jojje tror att han är en ko egentligen. Han hängde med de där vithuvade djuren en lång stund.

Eller så snackade de rymningsteknik   


 


De andra två hängde med någon annan............... gissa vem?!


     


Ja till o med Kalle Kanin höll sig i närheten.


 


Men grabbarna tröttnade ganska snabbt på sin matte som bara stod och hängde utanför staketet och gick iväg.


 


Förresten, har jag sagt att det är höst nu å det är såååååååååååå underbart fint med alla färger   


 


Å inte nog med det.... i morgon händer det spännande saker!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Måndag 15 maj 20:06


  Ja, som ni kanske förstår vid det här laget så har det varit en tuff period igen, då blir det lite tyst här.  Egentligen borde jag skriva mer då, men jag har inte hittat den inspirationen än.  Jag har massor att berätta, för som väl är så är...

Av Natalja - Söndag 23 april 22:03


      När jag gick ut till hästarna i onsdag fick jag plötsligt en känsla, en idé.  Jag fångade den högste och den minste sen gick vi mot ridbanan.  Mellanhästen hängde snällt med. fast han har kommit på att om han stannar och äter och sen g...

Av Natalja - Måndag 17 april 21:09


          Jag vabbade i torsdags och därför blev min påskhelg extra lång.  Det är ju inte som att vara ledig direkt med en rastlös vild unge och en utmattad med feber.  Att vi dessutom fick snö både i lördags och idag gjorde inte helgen lä...

Av Natalja - Lördag 15 april 14:13


    Medan jag var i Skåne förra helgen så hade Roger en träff med koBonden.  Vi fick ju redan i höstas beskedet att det inte skulle gå några kor på Lycke i år.  Å med de premisserna har jag låtit hästarna gå på gräshagen hela vintern.  Gissa ...

Av Natalja - Tisdag 11 april 21:42


   Vart ska jag börja? Jo jag kan väl säga så här innan jag drar igång att jag hade inga som helst förväntningar på denna helg. Jag hade inget att jämföra med eftersom jag aldrig tidigare varit på någon träning för just islandshästar. Tänkte att jag ...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se