Direktlänk till inlägg 12 juli 2015

Inget att haka upp sig på?

Av Natalja - 12 juli 2015 21:08

Lite, bara lite lessen för att jag inte tog mig ner till Falsterbo i år.

Har haft fullt upp och lite till!!

I måndags kom farbror veterinär för att ge hästarna den årliga vaccinationen.

Det regnade och hästarna stod och häcklade under ett träd.

Tror ni mr Tiin behagade bli fångad??
Nope! Jag tog Walle och Jojje och hoppades att den gamle skulle hänga på.
Det gjorde han visserligen men jag kunde likväl inte ta honom.
Fick ta fram det enda säkra, mathink!
FÖR envis för sitt eget bästa.


När jag ändå hade veterinären ute så passade jag på att fråga och visa honom Walles stökiga bakben.

Han trodde inte det var shivering utan höll med hovslagaren.

Det är med största sannolikhet unghästhakning som kommer försvinna när han vuxit klart.

Det han rekomenderade att göra för att underlätta var massör/kiropraktor.

Så jag får väl ta mig i kragen och knåda igenom honom som ett första steg.


I och med att de blivit vaccinerade så fick de ett par dagars semester.
De har fått gå nere i "Åkes hage" och fick solen som sällskap.

Tyvärr är det inte bara fördelar med sol och värme.

Med det kommer även alla bitande och elaka flygdjur.

Köpte nya flughuvor till de stora.


 


Walles har suttit på bra medans Latin har åkt av en gång.

De har även fått sova i den hagen för logen har fått ett litet facelift!

 


Även dörrarna ska målas sen är gavlen klar.

Ett lass hö är uppkastat på logen så nu har de mat ett tag till   


Trots ett fullspäckat schema så hann jag kladda ner en galopperande häst.


 


Theo är väldigt glad för att måla och jag skulle bara göra slut på färgen.


Idag tog hästarnas semester slut och innan det blev för varmt tog vi en tur i skogen.

Latin har inte gått på ett par veckor så han var helt överlycklig.
Pigg och framåt med spetsade öron.

Åsnan, jag menar Walle, stannade på samma ställe som sist men idag fick jag honom att gå till slut.

Sen gick det riktigt bra.
Fick till ett par riktigt bra fattningar och han höll även den jobbiga vänstergaloppen.

Det tar sig!! Traven var fin fin och jag kände mig väldigt bekväm i sadeln.


 


Eftersom byggnadsställningen flyttat från logen upp till huset så fick hästarna "komma hem" och gå i skogshagen i natt. Jag tolkade Jojjes "rymning" tidigare idag som att han längtade hem   


Nu låter det kanske som att denna Åkes väg ligger långt långt borta... Det gör den inte. Bara 50 meter från skogshage men den är ganska undangömd i skogskanten så hästarna blir lite isolerade där borta. De enda levande varelserna de ser (förutom flygfäna) är korna när de går längst ner i hagen. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se