Direktlänk till inlägg 13 september 2015

It's all about the hips!

Av Natalja - 13 september 2015 21:35

Lika tidig morgontid även idag.... Inte konstigt att man är trött o lite sliten.

Har även en härlig jämn träninsvärk runt bålen som gör att jag känner mig lite extra mör.

Det är ju liksom så att vi som är med på CR-kursen oftast får mer träningsvärk av teoripasset än när vi rider   

Teorin är verkligen pricken över iet och den ger så oerhört mycket så man kan stå ut med eventuell träningsvärk.

Förra kursen och denna så har vi fått göra fystest som är anpassade till ryttare.
Man får ett hum om hur pass bra bålstabilitet man har.

Jag har insett att benen är katastrof, axlarna i tipptopp och magen får jobba vidare.

Vi gör övningar som hjälper oss att förstå funktionen av muskler och rörelse och vi blir medvetna om alla delar i kroppen. Sen tar vi med oss det upp på hästryggen och använder oss av det.


Idag körde jag ner Waldemar.
Var ute i väldigt god tid så jag hade tid att kratta bort spåret innan jag tog ut honom, gick med honom på ridbanan och sitta upp innan Sara kom ut. Han var väldigt mycket lugnare idag men istället var det lite Åsna i honom. Han kastade sig för ett farligt hörn och skulle sen inte gå dit mer.

Kickade efter pisken och såg allmänt arg ut.
Det gick som tur var över när Sara kom.


Hörnpasseringarna funkade idag. Jag gjorde rätt och han lyssnade.

Sen fick vi känna på öppna, sluta och även skänkelvikning.

Han snappade upp minsta lilla milimeterförflyttning i sadeln och var superduktig.

Visserligen höll det på att koka över i huvudet för det blev väldigt mycket för långbent unghäst att tänka på.

Även jag kände att det var en hel del att hålla ordning på så det får vi öva många gånger på så det sitter.

Mitt i detta var det fortsatt fokus på att ha en rak häst utan skenande bogar.


När vi var klara hade Walle ett charmigt vitt läppstift och såg nästan löjligt nöjd ut, tror jag också såg fånig ut.

För det är så häftigt när allt fungerar och då blir man som en sprallig unge på barnkalas!!


För övrigt har det varit en händelserik dag.

Stopp i avloppet. Sjuk Sid och en inställd höleverans....

En "iller" fick loss proppen.

Sid har tagit det lilla lugna och höet hämtades med liten röd gårdstraktor.


 


Roger kastade upp alla 105 balar och jag staplade dem på logen.

Så i morgon har jag säkert träningsvärk någon annanstans   

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se