Direktlänk till inlägg 15 april 2017

Häftigt

Av Natalja - Lördag 15 april 14:13

   

Medan jag var i Skåne förra helgen så hade Roger en träff med koBonden. 

Vi fick ju redan i höstas beskedet att det inte skulle gå några kor på Lycke i år. 

Å med de premisserna har jag låtit hästarna gå på gräshagen hela vintern. 

Gissa om besvikelsen blev enorm när vi istället fick veta att allt var ett missförstånd och nu stod bonden utan bete till sina djur.

Jag har ju inget bete heller eftersom det aldrig hinner repa sig från vinterns slitage. 


En kompromiss gjordes och hästarna får en tredjedel och korna resten denna sommar och sen är det slut för korna.... på riktigt!

Tanken är då att låta dem gå kvar i den stora hagen hela året om. Det kommer bli en dröm för alla inblandade. 

Tänk att få strosa runt på ca 10 ha!


Min trogne hästveterinär har i dagarna gått i pension och eftersom det var dags för vaccination så fick jag helt enkelt kalla hit distriktsveterinären. Hon gjorde ett betydligt noggrannare förarbete och hanterade lille rädda Jojje på bästa sätt, men notan blir nog något högre gissar jag. 


Efter sprutan brukar de få vila några dagar. 

Det märks ganska snabbt att Wallentin blir uttråkad, han blir sur och bufflig mot de andra hästarna. 

Så igår var vilan slut och jag tog en sväng på Frami. 

Även om vi tog en tur i skogen så gjorde jag som Mette visade på kursen och jag fick nog Frami att frusta 20 gånger innan vi ens hann ut ur skogen. 

Han var väldans pigg och när vi kom ut på vägen for vi iväg i en fartfull tölt!! 

Så häftigt!! Jag red honom på ett helt annat sätt och fick också en helt annan häst. 

Ha ha, han var så pass vaken att en grushög plötsligt blev jätteläskig. Walle fick gå i linan på ridbanan. Ganska kravlöst förutom att han skulle hålla traven och helst vara kvar på marken, vara avslappnad alltså. Det fixade han ganska galant! Han visade en fin och luftig trav. 

och det viktigaste av allt var att han såg så nöjd ut efteråt. Han gillar att få göra något och märker att han fungerar bättre med rörelse.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Tisdag 21 nov 21:45


 

Av Natalja - Måndag 15 maj 20:06


  Ja, som ni kanske förstår vid det här laget så har det varit en tuff period igen, då blir det lite tyst här.  Egentligen borde jag skriva mer då, men jag har inte hittat den inspirationen än.  Jag har massor att berätta, för som väl är så är...

Av Natalja - Söndag 23 april 22:03


      När jag gick ut till hästarna i onsdag fick jag plötsligt en känsla, en idé.  Jag fångade den högste och den minste sen gick vi mot ridbanan.  Mellanhästen hängde snällt med. fast han har kommit på att om han stannar och äter och sen g...

Av Natalja - Måndag 17 april 21:09


          Jag vabbade i torsdags och därför blev min påskhelg extra lång.  Det är ju inte som att vara ledig direkt med en rastlös vild unge och en utmattad med feber.  Att vi dessutom fick snö både i lördags och idag gjorde inte helgen lä...

Av Natalja - Tisdag 11 april 21:42


   Vart ska jag börja? Jo jag kan väl säga så här innan jag drar igång att jag hade inga som helst förväntningar på denna helg. Jag hade inget att jämföra med eftersom jag aldrig tidigare varit på någon träning för just islandshästar. Tänkte att jag ...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se