Direktlänk till inlägg 15 april 2017

Häftigt

Av Natalja - 15 april 2017 14:13

   

Medan jag var i Skåne förra helgen så hade Roger en träff med koBonden. 

Vi fick ju redan i höstas beskedet att det inte skulle gå några kor på Lycke i år. 

Å med de premisserna har jag låtit hästarna gå på gräshagen hela vintern. 

Gissa om besvikelsen blev enorm när vi istället fick veta att allt var ett missförstånd och nu stod bonden utan bete till sina djur.

Jag har ju inget bete heller eftersom det aldrig hinner repa sig från vinterns slitage. 


En kompromiss gjordes och hästarna får en tredjedel och korna resten denna sommar och sen är det slut för korna.... på riktigt!

Tanken är då att låta dem gå kvar i den stora hagen hela året om. Det kommer bli en dröm för alla inblandade. 

Tänk att få strosa runt på ca 10 ha!


Min trogne hästveterinär har i dagarna gått i pension och eftersom det var dags för vaccination så fick jag helt enkelt kalla hit distriktsveterinären. Hon gjorde ett betydligt noggrannare förarbete och hanterade lille rädda Jojje på bästa sätt, men notan blir nog något högre gissar jag. 


Efter sprutan brukar de få vila några dagar. 

Det märks ganska snabbt att Wallentin blir uttråkad, han blir sur och bufflig mot de andra hästarna. 

Så igår var vilan slut och jag tog en sväng på Frami. 

Även om vi tog en tur i skogen så gjorde jag som Mette visade på kursen och jag fick nog Frami att frusta 20 gånger innan vi ens hann ut ur skogen. 

Han var väldans pigg och när vi kom ut på vägen for vi iväg i en fartfull tölt!! 

Så häftigt!! Jag red honom på ett helt annat sätt och fick också en helt annan häst. 

Ha ha, han var så pass vaken att en grushög plötsligt blev jätteläskig. Walle fick gå i linan på ridbanan. Ganska kravlöst förutom att han skulle hålla traven och helst vara kvar på marken, vara avslappnad alltså. Det fixade han ganska galant! Han visade en fin och luftig trav. 

och det viktigaste av allt var att han såg så nöjd ut efteråt. Han gillar att få göra något och märker att han fungerar bättre med rörelse.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - Fredag 25 maj 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - Måndag 21 maj 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - Torsdag 15 mars 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - Måndag 19 feb 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - Torsdag 4 jan 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se