Direktlänk till inlägg 21 december 2017

Olycksfågel

Av Natalja - 21 december 2017 22:02

 

(Bilden är tagen i mars -17)


...eller klumpeduns!


Tänkte fortsätta tisdagens arbete på ridbanan men ikväll började jag med Walle. 

Hämtade honom i hagen och såg direkt att han hade olika tjocka framben.

På insidan strax över knäet har han fått en smäll, en spark. Det är högst sannolikt att det är en islandshov som orsakat detta efter att ha blivit jagad av ett väldigt mycket större halvblod. Suck, han är hopplös Walle, att han aldrig lär sig!


Hur som helst, rispan var liten och svullnaden var inte så farlig, han ömmade inte eller var halt... så jag sadlade honom. 

Ju mer han är i gång, ju snällare blir han mot småhästarna. 

Valde att skritta fram länge och jobbade med böjning och avslappning. 

Han var fin fin och mycket stabilare än sist. Dock lite tittig, med det försökte jag ignorera. 

Travade en del också men inte så länge åt gången. Många övergångar i balans. 

Avslutade när det kändes som bäst! 


Sen var det Framis tur. 

Tog ett kort spö för att lättare kunna böja och flytta honom. 

Tänkte ta ett pass i trav men idag tyckte Frami att tölten fungerade så bra så vi tog ett töltpass istället. 

Han gick riktigt kanonbra! 

Lugna lååååånga kliv i tölt och flyttade sig lätt för skänkel . 

Riktigt rolig att rida. 

Men galoppen var ingen höjdare alls, så ett par fattningar blev det bara. 
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Natalja - 25 maj 2018 19:45


I veckan hade vi besök av Hovslagaren. Han tyckte vi skulle plocka av skorna på Walle. Näää, tänkte jag, jag får ju snart börja rida igen!!Men min Hovis är en klok gubbe som själv gjorde en stor operation för några år sen och han tyckte jag skulle ta...

Av Natalja - 21 maj 2018 20:07


    Den här våren blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. En misstanke ledde till ett besök på vårdcentralen som sen skickade mig till gynmotagningen. Tre veckor senare operation...Läkarna hittade en gigantisk cysta på ena äggstocken. De har a...

Av Natalja - 15 mars 2018 11:51

När stressen tar över och sätter kroppen i obalans finns det en hel uppsjö av metoder att bli lugn igen. Jag har jobbat mer eller mindre aktivt mot detta i snart två år. Det är en lång tid och jag känner mig inte helt 100 än. Jo tankarna har jag gans...

Av Natalja - 19 februari 2018 11:58

VAB för 4:e veckan!!!       Hästarna vilar sig i form....       Å det gör jag med      Men det ska vi strax ta å ändra på!! Har insett hur viktigt bloggen faktiskt är. Både för mig och andra    Så nu kör vi igång igen!!Häng ...

Av Natalja - 4 januari 2018 22:21

    Vi klarade nyår helskinnade!! Det är väl enda nackdelen med lösdrift, att det blir lite bökigt att få in alla hästar under tak vid tolvslaget.  Jag hade klurat ett tag på hur vi skulle lösa det hela och min plan fungerade.  Jojje och Fr...

Presentation


En stor, en liten
å så en mittemellan!

Latin

    

Svenskt Halvblod 1995 - 2015

e: Tamburin ue: Lansiär 

"Walle" Amazing Warrior

        

Svenskt halvblod född 2011

e: Warsteiner ue: Highlight

"Jojje" Little George

Shetlandsponny född 2008 

okänd härstamning  

Frami fra Ekeberg

  

Islandshäst född 2010

e: Nökkvi fra Efri-Raudalaek

Tidigare år

Arkiv

Länkar

Sök i bloggen

Fråga mig

19 besvarade frågor

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ LATIN, en häst att minnas! med Blogkeen
Följ LATIN, en häst att minnas! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se